Reise

Forberedelse til ferien – mas eller kos?

30. januar 2017

Det er et år siden vi booket tur til Florida, og det er nøyaktig en uke til vi drar. NÅ er jeg i modus til forberedelse!

Yvonne med reisebok

Gyldendals Topp 10 om Miami og Florida Keys er kjekt, men fristende bilder finner du andre steder (som Google).

Vet ikke hvordan du selv er, kanskje er du som samboeren min som liker å kose seg med å dypdykke i valg av hoteller eller leiligheter, mulige utflukter, potensielle kjøreruter, kartlegge restauranter, severdigheter og diverse spennende aktiviteter en kan finne på? Eller så er du som meg, som stadig utsetter disse planleggingsseansene – til uka før avreise? Jeg orker og klarer simpelthen ikke å forholde meg til for mange detaljer før det nærmer seg.

Vi har begge vært involvert i leiligheten som er valgt for turen til Florida, billettene og overnattingen knyttet til Disney World, ikke minst hotell for overnatting i Key West. Det holder lenge for meg! Det er riktignok Roger som har kommet med forslag til overnattinger og slikt, og jeg har tatt en rask titt på hans forslag og sagt “jeg liker DEN best”, så har han bestilt. Nå er det en uke igjen til vi reiser, og jeg er klar til å tenke på hvordan jeg kan komme unna med minst mulig bagasje. Planen er å shoppe masse, og jeg skal ha med meg minst mulig klær når jeg drar, aller helst klær som jeg fint kan kvitte meg med før vi drar hjem.

Yvonne med Topp 10 bok over Miami og Florida Keys.

Det er en uke til avreise, og nå er det på tide å virkelig begynne å glede seg! 🙂

Jeg har alltid vært på den måten jeg beskriver, liker å hoppe på turer i siste liten, liker best å pakke i siste liten, og kan godt booke en tur langt frem i tid, men vil altså ikke høre så mye mas om forberedelsene før det nærmer seg. Jeg vet spesielt min mor har vært litt oppgitt over dette til tider – hun mener jeg er ute i siste liten, men for min del er det helt bevisst at jeg vil ha det sånn. Jeg reiste en gang på restreise med muttern til Hellas, og hun ble rimelig stressa da jeg rundt 08 på morgenen booket en tur som gikk rundt 13 senere den dagen. Men det ble en minnerik og morsom tur for oss begge.

Florida-turen går over et par uker, og planen er å skrive noen blogginnlegg derfra – så følg gjerne med hvis du vil ha et innblikk i ferien vår. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om ferie og forventninger, om at det kan skape problemer i forholdet om forventningene er veldig ulike. Hver ferie har sine utfordringer, men jeg tror det går greit. Vi har vært på såpass mange turer nå at vi vet nøyaktig hva som gjør oss fornøyd og misfornøyd. Roger er opptatt av god mat, og sier han gjerne vil ha sunn mat – selv om vi nok reiser til feil land for å finne nettopp det :-S Vi vil begge trene mens vi er der, og leilighetskomplekset hvor vi skal bo har det meste av hva vi trenger. Vi vil begge ha sol og bading, utforske de største severdighetene i området, og shoppe! Det er ikke minst en tur hvor Leander skal kose seg – det tror jeg ikke blir vanskelig.

For noen år siden skulle vi på ferie til den nord-østlige delen av USA, og vi hadde lagt opp til en biltur gjennom 5 stater. Leander var 3 måneder, og foruten Roger skulle min mor og samboeren hennes være med. Roger hadde planlagt hver detalj av turen, og jeg hadde som vanlig vært helt avslappet til alt – og dessuten i ammetåke. Et par dager før avreise viste det seg at Roger ikke kunne dra, og jeg måtte sette meg inn i alt – og det hele ble en syretest på at alt er mulig å ta på sparket. Muttern og Kurt hadde aldri vært i USA, så jeg måtte være los – og kjørte oss gjennom de fem statene. Det gikk jo HEEEELT fint.

Det var Roger som oppfordret meg, litt sarkastisk, til å skrive et blogginnlegg om reiseforberedelser, lol. Uansett synes jeg denne fordelingen er vinn vinn for oss begge!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply