Reise

Avslappende atmosfære på Aruba

10. august 2019

Varm vind, turkist hav så langt øyet skuer og plettfri stand. Atmosfæren på Aruba gjør hver muskel avslappet.

Ganske fint. Disse parasollene som kalles palapa ser veldig flotte ut, men strengt tatt klarte vi oss uten dem.

Jeg forelsket meg i dette stedet allerede da vi tuslet de få metrene fra resepsjonen og ned til stranda. Det er lite som slår den frydefulle følelsen av å se turkist hav som bølger seg innover hvite strender. Krystallklart vann og palmer som kaster skygger. Dette finner man selvfølgelig mange steder, så hva er egentlig unikt med Aruba?

Et av mange snapshots jeg har tatt rundt hotellområdet (Holiday Inn).

Unik atmosfære

Det er først og fremst atmosfæren etter min mening. Litt vanskelig å sette ord på, men kanskje er det fordelingen av alder som gjør området så fint? Det er mange voksne folk uten barn, store familier hvor «alle» generasjoner samles, her er mange familier med ungdommer, men ikke så mange småbarnsfamilier. Det er ingen roping, hyling eller støy fra folk. Det er lite støy fra havet ettersom det er rolige bølger her. Vanligvis blir jeg rastløs på en strand – men her klarte jeg å slappe skikkelig av!

Hvis du går tvers gjennom hovedinngangen ved Hotel Holiday Inn, og rett frem – da kommer du hit. Jeg kjente endorfinene strømme gjennom kroppen da jeg så dette. Det er gode minner å ha når den kalde vinterdagen kommer :-S

Konstant bris

Det som også er deilig med Aruba (og andre karibiske øyer) er at det blåser hele tiden, så du bader ikke i svette. Det er lav luftfuktighet, og jeg har stort sett ikke sett noen insekter. De siste dagene var det riktignok veldig varmt, og èn av dagene ble vi alle kraftig solbrente.

Som du ser på palmene så blåser det greit på Aruba, og det er helt herlig. På dager hvor det er lite bris blir det selvsagt fryktelig varmt, men jevnt over var det superbehagelig.

Vannaktiviteter

Det er mange muligheter for deg som liker å være aktiv. Først og fremst er det en rekke vannaktiviteter (parasailing, vannscooter, bananbåt etc.). Du kan bli med på en ulike båtturer, for eksempel for å fiske. Det er katamaraner og «sjørøverskip» som går ut for å la passasjerene se på solnedganger, snorkle eller ha champanje-brunch. Det går stadig vekk båter ut. Hvis du liker å dykke er det visstnok flust av skipsvrak rundt hele øya som du kan utforske.

På stranden er det som på alle andre strender, mye aktivitet. Du kan leie både det ene og det andre.

Baby Beach

Dette er en av de mange fine strendene jeg har vært på, men det har kanskje litt med barnevennlighet å gjøre… Jeg har vært på noen lekre strender før. For eksempel på Hawaii: Waikiki Beach, Hanauma Bay, Turtle Bay Resort, Waimea Beach, Haleiwa Beach (hvor Baywatch ble filmet) og Mokuleia Beach (heeeelt øde strand), Kahanamoku Beach og Ala Moana Beach. I Thailand har jeg blant annet vært på Phi Phi Island og James Bond Island. Men ingen av disse måler seg mot Similan Islands som er magiske øyer i Thailand. Copacabana, Ipanema og Leblon er flotte strender. Atlantis Resort på Bahamas har en flott strand, men noe helt annet enn Baby Beach. Hva er din favorittstrand?

På Baby Beach finner du disse strand-kalesjene, egentlig ganske festlig med alle fargene. Det er SÅ smart å bestille en slik, for på dette stedet kjenner du ikke at sola griller deg. Det er få plasser som gir skygge, hvis du ikke vil sitte i baren da 🙂
På Baby Beach er vannet virkelig krystallklart. Det er langgrunt, og selvfølgelig svært barnevennlig. Vi ble alle solbrente etter en dag her, og i ettertid irriterer jeg meg fortsatt over at jeg ikke hadde med caps/solhatt til Leander.
En annen vinkel av Baby Beach, og som du ser er det absolutt mulig å være alene på denne stranden. Du kan skimte kalesjene ligger langt der fremme. Der borte finner du også restaurant/bar.

Flamingoer

Flamingo Beach ligger på Renaissance Island, men for å få tilgang til denne må du være gjest ved hotellet Renaissance Aruba Resort & Casino. Den mest sikre måten å komme seg til Flamingo Beach er derfor å ta minst en overnatting ved dette hotellet, og det bør du sikre deg i god tid. Vi innså dette litt for sent, så alle rom var fullbooket da vi sjekket. Det ER mulig å skaffe billetter til øya uten å overnatte, men da bør du være innstilt på å bruke en del tid på dette. Du må gjerne dra innom hotellets resepsjon på morgenen for å sjekke om det er billetter ledige. Dette hotellet ligger i sentrum av Aruba, mens de fleste andre hotellene ligger mye lengre nord på øya. Selv har jeg sett flamingoer flere ganger før, og verken Roger eller jeg hadde behov for å dra til denne øya for å få tatt noen bilder. Vi så et par raggete, solbleika flamingoer ved De Palm Island, men det var nok for oss 🙂

De ser litt solbleika ut disse her, eller? Jeg synes nesten litt synd på dem… Jeg har sett Flamingoer før Aruba også, så vi droppet Renaissance Beach.

Off road

Hvis du drar til National Park kan du gjøre litt av hvert, for eksempel ta turer til fots. Dette kan riktignok bli veeeldig varmt i et veldig ørkenaktig terreng. Du kan leie en bil selv og kjøre gjennom nasjonalparken til Natural Pools hvor du kan bade i vakre omgivelser. Det er vel ikke snakk om å bade her i timesvis, helst ta et raskt bad og komme seg videre. Det er ekstremt terreng for å komme frem, men det finnes mange mulige kjøretøy å velge mellom. For eksempel 2- eller 4-seters UTV (Utility Terrain Vehicle). Vi leide en Jeep Wrangler, skikkelig doning av et fartøy – og morsom å kjøre med gjennom et slikt terreng. Leander var ganske redd, og det var egentlig vi voksne også – vi bare latet som ingenting 😉

Vi leide en Jeep Wrangler for å kjøre gjennom National Park. Det var strenge krav til hvordan bil du kan kjøre inn med, og du skjønner raskt hvorfor. Veien var helt vill! Det vises ikke her, men da jeg skulle ta dette bildet var det faktisk så vidt jeg klarte å holde mobilen rolig.
Det er ganske karrig landskap på Aruba. Mange andre Karibiske øyer er frodigere, for eksempel har vi hørt SÅ mye bra om Bermuda. Det er høyt på ønskelista. Fin kaktus, ikke sant? Dette bildet er fra National Park.
Når du kjører gjennom National Park så kommer du til andre siden av øya, og det er en helt annen natur. Det er ikke mulig å komme seg hit uten å ta båt eller kjøre gjennom nasjonalparken. Jeg er veldig glad for at vi gjorde dette, selv om det var en krevende biltur (ja, det er faktisk sant at den var krevende…).
Når du kommer helt frem (løypa i nasjonalparken) så kommer du til Natural Pools. Her er et snapshot av dette. Mange bader her, men vi orket ikke. Da jeg så alle krabbene som virvlet rundt på steinene var hvert fall jeg bestemt! Litt pyse, haha.
Her er et typisk eksempel på “naturlig basseng”. Det er IKKE jeg som bader her. Guide på området så Barracuda som svømte rett utenfor klippene (som heldigvis ikke kommer seg inn her). Foto: Roger L. Hansen
Da vi kjørte hjem fra National Park stanset vi ved denne stranda, Boca Prince Beach, som går for å være en flott strand. Roger var nede og utforsket, jeg nøyde meg med noen bilder. Leander var så lei på dette tidspunkt at han nektet å gå ut av bilen…
Dette minnesmerket finner du mange bilder av på nettet (til minne for sjømenn). Ganske fint motiv.

Eagle Beach

Dette er en av verdens fineste strender, men for å være helt ærlig ble dette litt nedprioritert. Det er litt kjedelig fordi trærne her er en attraksjon i seg selv. Eagle Beach er hjemstedet til to av verdens mest fotograferte fofoti-trær. Disse har figurert i alskens markedskampanjer for Aruba. Mange tar visstnok feil av Divi divi-trær og Fofoti-trær. En enkel huskeregel kan være at sistnevnte vokser på stranda, mens Divi divi vokser over hele øya.

Dette er ikke et av de to mest fotograferte trærne, det er et tilfeldig tre jeg tok bilde fra en buss. Dette er dessuten et Divi divi tre, ikke Fofoti.

Mye god mat

Vi hadde ikke all-inclusive, men det er jo absolutt en mulighet. Vær forberedt på at dette kan bli ekstremt dyrt under høysesong. Med all-inclusive låser du deg dessuten til å spise på hotellet, som fort kan bli kjedelig. Til frokost spiste vi ofte havregrøt (denne er overraskende ok på Starbucks). De har flere sunne kafeer og restauranter hvor du for eksempel kan bestille deilig frukt- eller grønnsaks-retter. Jeg bestilte flere ganger eggehvite-omelett med spinat og grønnsaker – kjempegodt! Det kryr av lunsjsteder og restauranter rundt hotellområdet hvor vi bodde, men du finner mange flotte restauranter over hele øya – i alle priskategorier. Du finner også svært mange amerikanske kjeder (som Giannis, Joe & Guisseppe Steakhouse, Benihana, Hooters, Hard Rock Café). 

Når man er på ferie må det være lov å kose seg, både for voksne og barn. Dessert må man hvert fall ha! 🙂

Kids club

Ved Hotel Holiday Inn er det gratis “Kids club”, et helt fantastisk opplegg som ikke koster noe (på Bahamas var dette ganske dyrt). Leander har riktignok en storebror, men ingen jevnaldrende søsken. Å være sammen med foreldrene hele tiden er jo fryktelig kjedelig, så hva er da bedre enn å kunne leke med andre barn. Nå er Leander så heldig at han kan engelsk, og han frydet seg over å få snakke og leke med både de amerikanske barna og personellet. Hver dag var det ulike aktiviteter, og det var mulig å være der på morgenen eller etter lunsj.

Leander ble kjent med mange barn, blant annet Serenity fra Canada. Beklager litt kornete bilde, jeg måtte lysne det litt…
I resepsjonsområdet står det alltid friskt, iskaldt vann. Fin service. Vann får man aldri nok av i varmen 🙂 Aruba er dessuten et av få steder hvor du kan drikke vannet rett fra springen.

Kostbart

Ja, det er ganske dyrt her, som på de fleste andre karibiske øyer. Vi visste det var norske priser, men det føles egentlig verre. Det er vel slik på alle turistifiserte steder, at du føler deg litt flådd etter to uker – men her blir du skikkelig flådd, hehe. En dag skulle vi spise lunsj på et nytt sted, og det stod skilt om happy hour på tidspunktet vi gikk inn. Gjennom måltidet slumpet jeg til med to drinker, og Roger drakk en. Selv spiste jeg en salat med 5 scampi, Roger bestilte en bagett og Leander barnerett med kylling. Dette kostet 95 dollar, rundt 900 kroner. Servitøren sa, nei vi har ikke happy hour, så bare drinkene kostet 400 kroner. Det ble en dyr, simpel lunsj!

Amerikanisert

Selv om Aruba er Nederlands territorium så er det overvekt av amerikanere her. Det tar ikke mer enn rundt 5 timer å fly fra Boston og New York til Aruba, så det er klart mange drar hit på ferie. Rundt 80 prosent av turistene kommer fra Nord-Amerika. Det er lett å komme i kontakt med amerikanere, og de er hyggelige. Faktisk ble vi kjent med flere par, og har allerede avtalt møter både i Boston og Europa. Så gjenstår det å se om det blir alvor av praten, hehe. Leander har hatt en fantastisk ferie, og har sjarmert mange med sine lange øyevipper og selvlærte engelskkunnskaper.

Ja, ingen tvil om at vi elsker Aruba. Det er et FANTASTISK sted, og jeg vil gjerne komme tilbake. Samtidig er det SÅ mange andre spennende steder som frister.

Jeg kunne lagt til MANGE flere bilder. Strengt tatt burde jeg hatt en funksjon for bildekarusell på bloggen, men det får jeg fikse senere. Dette er hvert fall et knippe av bildene – forhåpentligvis vil dette friste deg/ikke friste deg til å dra til Aruba 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply