Kosthold

Smoothie bowl

Hjemme hos oss ser vi lite på tradisjonelle TV-program. Men jeg har fått teften av programmet “Winning food” på Matkanalen, med Ingvill Måkestad Bovim. Smoothie bowl fristet meg spesielt!

På kveldstid ser vi helst kokkeleringsprogram – som Masterchef Australia og USA. Utover det er serier på Netflix eller HBO populært – som for veldig mange andre nordmenn. Rundt 40 prosent av norske husholdninger oppga i 2015 at de ser på en strømmetjeneste (som Viasat, TV2 Sumo, HBO eller Netflix). Medievanene er som vi alle vet under stor endring, og flere dropper TV-pakker.

Winning food

Grunnen til at jeg i det hele tatt nevner TV er som nevnt at jeg har fått teften av programmet “Winning food” på Matkanalen. Her lager Ingvill Måkestad Bovim mat sammen med aktive idrettsutøvere, med interessante samtaler underveis. Etter hver rett de lager så popper det opp en infografikk på skjermen, med kakediagram som viser matens innhold. Det er mat som er riktig sammensatt ernæringsmessig, som sikrer at en toppidrettsutøver har nok energi. Jeg liker konseptet.

I et av programmene lager Ingvill såkalt Smoothie bowl – og jeg har testet et par egen-komponerte varianter. Veldig inspirerende.

Glassbolle med smoothie, med frukt og frø på toppen.
Her er Smoothie bowl med appelsin, spinat og banan. Pyntet med frukt, gresskarkjerner og chiafrø.
Appelsin i biter - på fjøl.
Mesteparten av appelsinen går i blenderen, men litt brukes til pynt.
Is, appelsin, spinat og banan i blender.
Is, appelsin, spinat og banan i blender.

Friskt, sunt og godt

Det jeg så på Winning food virket dette så godt at jeg selv måtte teste ut noen forskjellige varianter. Du ser resultatene fra bildene. Jeg synes en av dem fikk en pussig farge, men de smakte alle kjempegodt! Ingen andre i familien er særlig interessert dog, så jeg ender med å spise dem selv 🙂

Så lenge du har en blender, is, litt juice eller saft, frukt, bær eller frø så kommer du langt. Har du i tillegg havregryn, kokos, nøtter, mandelmelk, kokosmelk, frossen yoghurt, mørk sjokolade eller corn flakes så kan du lage utallige varianter. Hvis du leter gjennom kjøkkenskapene og fryseren har du sannsynligvis mye av det du kan bruke, og da er det bare å mikse og dekorere seg frem. For å få litt ekstra sunne varianter har jeg brukt spinatblader, og det smaker ikke mye av det – men er som du vet supersunt. Fin måte å lure spinat i barn.

Smoothie i glassbolle, pyntet med mango, gresskar- og chiafrø.
Smoothie bowl med bringebær, mango og spinat. Ikke spesielt lekker farge, men nydelig på smak.

Slush-aktig mat

Konsistensen skal altså være litt slushete, så det er greit å ikke ha i for mye væske. På en av mine varianter (øverste bilder) har jeg for eksempel brukt en stor kopp med oppskåret appelsin, en stor kopp spinatblader, en stor kopp is, 1/2 kopp eplejuice (eller utblandet saft) og 1/2 banan – sleng i blenderen og mos i vei. Hvis du har frosne bær trenger du mindre is.

Smoothie i glasskål, pyntet med ananas og gresskar- og chiafrø.

Smoothie bowl med ananas, blåbær og spinat.

Hvis du søker på Smoothie bowl finner du masse oppskrifter og flotte bilder. Du finner blant annet denne: http://greatist.com/eat/smoothie-bowl-recipes

Oppskriftene til Ingvill Måkestad Bovim finnes også på DNs konsept Smak. Men det er ganske rotete å finne frem dessverre. Her er noen oppskrifter, så kan du sikkert lete videre selv:

http://www.dn.no/smak/2016/01/26/1450/Treningsmat/sunn-tidsklemmemiddag
http://www.dn.no/smak/2015/10/29/2121/Treningsmat/treningsmat-oppskrift-p-en-god-start
http://www.dn.no/smak/2015/10/22/2119/Treningsmat/treningsmat-lad-opp-med-karbohydrater

Om forfatter

Jeg er født og oppvokst i «den grønne byen» i Nord-Norge – Harstad. I 2001 flyttet jeg til Bærum, og har bodd der siden. Jeg har to sønner og samboer.

Av utdanning har jeg litt av hvert, blant annet journalistutdanning, mastermodulen PR-ledelse og strategisk kommunikasjon, Executive MBA fra BI og ESCP (double degree).

Jeg har blant annet jobbet som digitalsjef på BI og KPMG, og som CDO (Chief Digital Officer) i et advokatfirma. Etter vel 3,5 år i et konsulentselskap (management consulting) har jeg etablert mitt eget selskap - Digital Forest. Jeg jobber nå i skjæringspunktet mellom transformasjon, ledelse og kommunikasjon.

Ring meg: + 47 40639370
Mail meg: yvonneh@online.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *