Generelt

Gøy med sertifiseringer

27. september 2019

Sertifiseringer er undervurdert! Det er faglig påfyll som du fint kan kombinere med en hektisk jobb, som er tidsbegrenset og det gir deg en helt konkret kompetanse.

Selv er jeg en person som alltid jakter på nye muligheter for påfyll av kunnskap og kompetanse. Med diverse videreutdanninger, blant annet en Executive MBA, så trenger jeg strengt tatt ikke flere studiepoeng. Det er uten tvil mange mastermoduler som frister, men det er tidkrevende – med samlinger, kollokviegrupper, fortløpende oppgaver og gjerne en større eksamen mot slutten. Det er relativt dyrt også, en mastermodul koster ikke langt unna 100.000 kroner nå – og langt mer medberegnet alle tilhørende kostnader (tid borte fra jobben, reiser etc.).

Det er vel mindre vanlig å få papirbevis på sertifiseringer, men det var et fint illustrasjonsbilde! 🙂

Vell av muligheter

Som managing consultant har jeg tatt noen ulike sertifiseringer, og tenker at flere burde teste det ut. Det finnes en urskog av muligheter – eksempelvis innen prosjektstyring (scrum, ITIL, Prince2, PMP etc.), utvikling, finans, lederutvikling, organisasjonsutvikling, IT og software, markedsføring, databaser og mye mer.

Noen er krevende

Foreløpig har jeg tatt Prince 2 (prosjektstyring), Design strategy (likt Design Thinking, men mer fokusert mot strategi) og Managing benefits (gevinstrealisering). Sistnevnte var etter min smak en krevende sertifisering, og etter eksamen var jeg fast bestemt på at jeg ikke skulle ta flere sertifiseringer på lenge!

Nyttig for mange

Det har fort gått over, og jeg er nå klar for nye utfordringer. Listen over ønsker er lang, for det er så mange spennende områder jeg vil lære mer om. Det handler ikke minst om å lære nye sett med verktøy som kan brukes i jobben. Slike verktøy er nyttig hvor enn du jobber, om du jobber i en stabsfunksjon (HR, kommunikasjon, marked etc), som konsulent, som lærer eller, forretningsutvikler eller hva det måtte være. Jeg tror flere selskap kunne hatt godt av å tenke mer som en konsulent, og ta i bruk ulike metoder for å bidra til stadige effektiviseringer.

Rimelige varianter

På jobb abonnerer vi på en plattform som heter Udemy, og her finner du veldig mange smarte kurs og sertifiseringer. Prisen for oss som abonnerer er selvfølgelig rimeligere, men ta en titt på denne plattformen for å se hva som finnes. Du kan kjøpe et kurs stykkvis, og det koster ikke mange hundrelappene – så det er verdt å sjekke ut.

Dyrere varianter

Det finnes selvfølgelig dyre sertifiseringer også, gjerne 30.000 for tre dagers samling med påfølgende eksamen. Hvis du er nysgjerrig på sertifiseringer så gjør et google-søk (fagtema + certification) og du finner som nevnt en urskog av mulige sertifiseringer – både dyre og rimelige løsninger. Når du har fått sertifiseringen kan du legge den på LinkedIn og vise frem kompetansen du har tilegnet seg (så må du selvsagt sørge for å få brukt det i praksis også…) 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply