Kosthold, Kroppen

Ta en ingefærshot for helsa!

En tidlig morgen i februar da jeg hostende og snufsete kom på jobb, fikk jeg servert et vinglass med en dæsh gul væske. Min supre kollega Maiken bød på en ingefærshot, og den smakte ren helse!

Lime, sitron og appelsin i skiver
Det er både sitron, lime og appelsin i oppskriften.

Ingefær er ikke bare en populær ingrediens i matretter, roten har i flere tusen år blitt brukt som medisin. Ingefær kan for eksempel hjelpe mot kvalme, mangel på apetitt, reisesyke – og ikke minst forkjølelse og influensa. Fantastisk rot, og den smaker SÅ godt.

Sitrusfrukter, koriander, chilli, ingefær og honning
Ingredienser i Maikens ingefærshot 🙂

Utallige oppskrifter

Når jeg tenker etter har jeg sett små flasker med ingefærshots i diverse kafeer og kiosker, men hvis du skal kjøpe en slik hver dag blir det fort kostbart. Hvis du googler ingefærshot eller ginger shot så finner du utallige oppskrifter. Men hvorfor begynne å teste tilfeldige oppskrifter når jeg har en kollega som er ekspert på området? Hun er ikke bare villig til å dele sin eminente oppskrift med meg, men også med deg som leser dette på bloggen.

Chilli og ingefær i gryte med vann.
Første steg av prosessen. Koke vann, chilli og ingefær (som ligner mest på potetskiver)…

Unngå influensa

Maiken har servert ingefærshots til oss i administrasjonen ved flere anledninger. Fantastisk, ikke sant? For dette har vært en kald og snøfull vinter – og influensaen har virkelig herjet med folk!

Ingefær shot in the making - i gryten
Her er alle ingrediensene i gryten, og det hele skal godgjøre seg i noen timer.
Gul ingefær shot i karaffel og glass
Endelig – ferdig produkt. Det smaker skikkelig friskt, men også litt sterkt – på en god måte.

Her er hva Maiken skriver:

Den blir litt forskjellig fra gang til gang, avhengig av hva jeg har. Men dette er utgangspunktet:

Ca 150 g frisk ingefær i skiver

1 liter vann

1 chili med frø

2 ss flytende honning

3-4 appelsiner (avhengig av størrelse)

1 sitron

1 lime

Korianderblader 

Kok opp ingefær og vann, ha så i chili og la det trekke på svak varme i 20 min. under lokk. Rør inn honningen når væsken er avkjølt til ca. 60 grader, for å bevare honningens gode egenskaper. La det stå til avkjøling før du har i resten av ingrediensene. (Skjær noen skiver av sitrusfruktene og legg i kjelen, press saften ut av resten. Chili hakkes i tynne skiver, ta med frøene)

Sil av før du har over på flaske som settes i kjøleskap for avkjøling. Det er ca. 2 ukers holdbarhet, så dersom man er mange i husholdningen er det bare å lage dobbel porsjon.

Tips: skrell ingefæren med teskje.

Dette tar lang tid, men er lite jobb. La det gjerne stå over natten.

Om forfatter

Jeg er født og oppvokst i «den grønne byen» i Nord-Norge – Harstad. I 2001 flyttet jeg til Bærum, og har bodd der siden. Jeg har to sønner og samboer.

Av utdanning har jeg litt av hvert, blant annet journalistutdanning, mastermodulen PR-ledelse og strategisk kommunikasjon, Executive MBA fra BI og ESCP (double degree).

Jeg har blant annet jobbet som digitalsjef på BI og KPMG, og som CDO (Chief Digital Officer) i et advokatfirma. Etter vel 3,5 år i et konsulentselskap (management consulting) har jeg etablert mitt eget selskap - Digital Forest. Jeg jobber nå i skjæringspunktet mellom transformasjon, ledelse og kommunikasjon.

Ring meg: + 47 40639370
Mail meg: yvonneh@online.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *