Generelt, Kosthold

Juice deg våken!

Juice! Litt frukt, grønnsaker og en juicemaskin, og vipps du har en pangstart på dagen. Best av alt, det smaker godt!

Yvonne juicer
Når ingrediensene er klargjorte går det superfort å lage selve juicen.

Utfordrer hverandre (med sunn juice)

Juice deg våken, skriver jeg. Ja, den siste tiden har vi faktisk lagd juice hver morgen. Det er en forfriskende start på dagen, og jeg oppfordrer deg til å prøve. Vi har lenge hatt en juicemaskin stående, men den har mest samlet støv. Grunnen til at vi nå har tatt den i bruk er rett og slett fordi min samboer har noen sporty kolleger. De utfordrer hverandre på antall skritt per dag og uke, de spiller golf sammen og den siste tiden har de jammen begynt å lage sunn frukt- og grønnsaksjuice.

Ingredienser til juice.
Dette er favoritten så langt. Epler, stangselleri, sitron, agurk, spinat og ingefær.

Grønn, god gugge

En morgen da jeg stod på badet hørte jeg juicepressa starte opp. Jeg gikk på kjøkkenet hvor jeg så spinat, epler, selleri, ingefær, sitron og agurk ble kastet ned i kverna og omgjort til grønn herlig gugge med friskt skum på toppen. Sammen med noen isbiter ble det en supergod og frisk drikke, og jeg følte antioksidantene flomme gjennom kroppen. Hehe, det var kanskje litt overdrevet – men nivået av endorfiner steg utvilsomt – for resten av morgenrutinen gikk som en lek 🙂

Grønn juice med skum på toppen.
Delikat farge!

Harvey’s Happy Shake

Oppskriften jeg snakker om kommer fra en ung og lovende kar med navn Harvey, som er en av Rogers kolleger. De fleste drikker som inneholder mye spinat, og er knallgrønn smaker vanligvis ikke spesielt godt – men det virker som Harvey har testet seg frem til en oppskrift som både er sunn og GOD. Se oppskriften nederst i dette innlegget.

Gulerøtter, eple, ingefær og rødbeter.
Gulerøtter, eple, ingefær og rødbeter.

Rød juice, men smaker gulerot

Vi har fått en annen oppskrift også, som jeg bare har testet en gang. Det er Rogers kollega Helene som har juicet seg frem til en versjon som består av rødbeter, gulrøtter, eple eller granateple og ingefær. Denne juicen har en fantastisk farge, men den smaker veldig gulrot og rødbeter, og er litt mindre frisk enn den andre.

To glass med juice.
Med rødbeter blir det en nydelig farge – men den smaker veldig gulrot!

Få en maskin – og juice deg våken

En kollega av meg mener jeg raskt kommer til å gå lei denne juicingen, men jeg har ikke tenkt å gi meg med det første. Jeg må riktignok innrømme at vi har gått tom for ingrediensene noen ganger, og det er ingen vits å lage en slik juice uten riktige råvarer. Har du en juicemaskin bør du virkelig begynne å bruke den, og har du ikke en slik maskin kan du jo ønske deg det i julegave 😉

Harveys Happy Shake (2 glass)

100 g. spinat (er normalt 200 g. i en pk)
1 tommellengde agurk
1 cm. ingefær
¼ sitron
4 epler (grønne for syrlig smak og gule for søtere smak)
2 stenger stangselleri

Kast alt oppi juicern, unntatt eplekjernene (ser ingen hensikt å kverne disse) – når saft har kommet ut må du røre alt sammen og skjenke i et glass – gjerne med litt isbiter.

Helenes Beetroot and Carrot Shake  (2 glass)

Ca. 1 kg. Gulerøtter
1 eple eller 1 granateple
1 rødbet
Litt fersk ingefær

Her skreller jeg rødbetene og fjerner kjernen av eplet – resten er bare å kjøre i juicemaskinen.

Relevante lenker

Anti-inflammatorisk mat på agendaen

Superbrød – chiabrød

Om forfatter

Jeg er født og oppvokst i «den grønne byen» i Nord-Norge – Harstad. I 2001 flyttet jeg til Bærum, og har bodd der siden. Jeg har to sønner og samboer.

Av utdanning har jeg litt av hvert, blant annet journalistutdanning, mastermodulen PR-ledelse og strategisk kommunikasjon, Executive MBA fra BI og ESCP (double degree).

Jeg har blant annet jobbet som digitalsjef på BI og KPMG, og som CDO (Chief Digital Officer) i et advokatfirma. Etter vel 3,5 år i et konsulentselskap (management consulting) har jeg etablert mitt eget selskap - Digital Forest. Jeg jobber nå i skjæringspunktet mellom transformasjon, ledelse og kommunikasjon.

Ring meg: + 47 40639370
Mail meg: yvonneh@online.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *