Kosthold

Bær og kesam – vips – en dessert!

31. juli 2016

Vi er i en årstid som byr på friske bær, og det er mye spennende som kan tilberedes. Personlig synes jeg det enkle er det beste, og jeg kan spise en halv kurv jordbær på et blunk!

Bringebær, blåbær og Kesam.

Bringebær, blåbær og Kesam med bringebærsmak – blir en superenkel, sunn og god dessert.

Jeg forsøker til dels å styre unna meieriprodukter fordi jeg er litt FOR glad i spesielt oster og yoghurter. Men nå som det har kommet en rekke varianter av Kesam har jeg måttet teste noen av dem, og sammen med bær og frø eller nøtter er dette en superenkel og sunn dessert – eller et snackmåltid.

Kesam med lime er fortsatt en av mine favoritter, men her om dagen prøvde jeg friske bringebær med bringebær-Kesam, litt Chia-frø og gresskarfrø – og det var absolutt snadder. Men kanskje litt vel mye bringebær-smak. Så jeg bestemte meg for å prøve Kesam med jordbær og rabarbra, litt blåbær og kiwi. Ikke verst det heller!

Dessert i en skål.

Enkel og god dessert, både for voksne og barn.

Skål med Kesam, blåbær og kiwi.

Kesam med smak av jordbær og rabarbra, sammen med blåbær og kiwi.

Ingredienser - Kesam, blåbær og kiwi.

Kesam, blåbær og kiwi – og du kan raskt lage en liten dessert.

Jeg googlet raskt for å se hva som er skrevet om Kesam, og ernæringseksperter understreker at de magrere typene inneholder noe tilsatt sukker – i motsetning til original kesam som ikke inneholder sukker. Som ellers er det mengden du spiser som avgjør om dette vil være sunt eller ikke. For mye av dette vil sannsynligvis ikke vært å anbefale, det er vel sunn fornuft. Men hvis du er en hund etter desserter tenker jeg det er bedre å unne seg litt Kesam og bær, kontra iskrem eller andre kaloritunge desserter.

På mange måter smaker det ikke veldig annerledes enn yoghurt, og strengt tatt ville sikkert Skyr vært et sunnere alternativ. Take your pick…

Fortsatt god sommer 🙂

Forskjell på innholdet i Kesam (sak i Side2.no)

Hvor sunt er egentlig Kesam (sak fra KK)

Dessert du kan spise hver dag (sak fra KK)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply