Kosthold, Trening

Om fremskritt og kryptonitt

Da er uka og ikke minst året godt i gang – og jeg kan heldigvis si det samme om treningen. Jeg har bestemt meg for å fokusere på progresjon, og hvordan jeg skal bekjempe mitt kryptonitt.

Jeg hadde en samtale med Roar for et par uker siden om progresjon.

– Man må utfordre seg selv, og finne sine egne grenser for å få fremskritt. Du må tørre å presse deg litt. Men pass på å ikke jukse vektene opp. Intensiteten i treninga er det viktigste, for uten dette får du ikke progresjon. Det kan skje på flere måter. At du øker på med vekter, at du korter ned på tiden mellom settene, at du øker antall repetisjoner. Noen ganger er man trøtt og sliten, og da er det greit å øke antall repetisjoner i stedet for å øke vekter, sier han.

Yvonne i treningstøy på en takterrasse i Oslo.
Jeg har fokus på progresjon og kryptonitt.

Det han sier er ikke rocket science, men greit å ha dette i bakhodet – og skaffe seg en oversikt over hvilken retning treningen tar.

Treningsdagbok om fremskritt og kryptonitt

Jeg husker vi på videregående ble oppfordret til å skrive treningsdagbok, noe jeg den gang fnøs av. Nå har jeg krøpet til korset og anskaffet meg en bok av papir. Jeg synes det er litt deilig å av og til sysle med noe som ikke er digitalt. Så da kan jeg notere med penn, og til og med lage mine egne små hjerter, smilemunner og sinte fjes.

Må være mentalt forberedt

Målene rundt trening startet for min del i høst, så jeg tenker lite på nyttårsforsett – for jeg har ingen. Hvis jeg måtte hostet opp noe ville det vært noe så generelt som Girl Power! Å sette seg nyttårsforsett er en fin ting, men jeg tror jeg fallhøyden er stor. Kanskje folk like gjerne burde begynne et nytt og bedre liv 1. mars som 1. januar. Eller onsdag 20. april. Det viktigste er egentlig ikke datoen, men hva du er mentalt forberedt på. Selv bestemte jeg meg midt i sommerferien for at det måtte skje noe nytt. Jeg ville ta bedre grep om kostholdet og ikke minst få bedre dreis på treninga.

Så hva mener jeg med kryptonitt?

Jo, alle har ett eller flere svake punkter. Potetgull og smågodt er mitt kryptonitt! Hvis jeg får tilgang på dette er sjansen for at jeg spiser det stor. Jeg bør helst ikke ha dette i hus – for jeg har en tendens til å snoke rundt i skapene på kveldstid. Grunnen til at dette suget kommer på kveldstid har visstnok å gjøre med at man ikke har spist nok i løpet av dagen.

Kjøp mindre mengder godis

Jeg er ikke så interessert i kaker, kjeks eller brus. Men gummigodt med masse e-stoffer og potetgull synes jeg utrolig nok er snadder. Jeg spiser ikke store mengder av det, men da blir det liggende i skapet – og jeg kunne fint småspist av det hver kveld. Så det lønner seg å kjøpe mindre mengder – som kun varer lørdag. Jeg har også bestemt meg for at det er helt uaktuelt å jakte rundt i skapene, og tar meg heller litt havregryn eller en frukt hvis jeg blir sulten.

En slags sukkertøy-hjerter - fremskritt og krytonitt.
Dette er ikke favoritt-godteri, men de ser jo veldig innbydende ut.

Ellers har jeg flere spennende saker på gang for bloggen – både om biler og et intervju med en spennende dame. Ha en fin uke!

Relevante artikler

Frossen skulder – hva er det egentlig

Om forfatter

Jeg er født og oppvokst i «den grønne byen» i Nord-Norge – Harstad. I 2001 flyttet jeg til Bærum, og har bodd der siden. Jeg har to sønner og samboer.

Av utdanning har jeg litt av hvert, blant annet journalistutdanning, mastermodulen PR-ledelse og strategisk kommunikasjon, Executive MBA fra BI og ESCP (double degree).

Jeg har blant annet jobbet som digitalsjef på BI og KPMG, og som CDO (Chief Digital Officer) i et advokatfirma. Etter vel 3,5 år i et konsulentselskap (management consulting) har jeg etablert mitt eget selskap - Digital Forest. Jeg jobber nå i skjæringspunktet mellom transformasjon, ledelse og kommunikasjon.

Ring meg: + 47 40639370
Mail meg: yvonneh@online.no