Bil og motor

Teknologi-kjerre for jenter?

12. november 2015

Jeg er som veldig mange andre nysgjerrig på ny bilteknologi som har kommet for fullt. Jeg ville ta en nærmere titt på en plug-in hybrid, og via Møller Bil Asker og Bærum fikk jeg muligheten til å teste og lære mer om Audi A3 e-tron. Denne utgaven har 204 hestekrefter om man legger sammen kraften fra bensinmotoren og el-motoren. Førsteinntrykket er absolutt bra.

Yvonne inni bilen Audi e-tron

Smilet er på plass – det er et godt tegn.

Jeg liker at bilen ser normal ut og føles helt normal å kjøre. Noen elbiler og hybridbiler ser rett og slett for futuristiske ut, etter min smak. Dette er enkelt og greit en A3 – bare noe mer avansert.

Yvonne foran bilen - Audi A3 e-tron

Audi A3 e-tron ser ut som en vanlig A3, men la deg ikke lure. Denne er proppfull av ny teknologi.

Det er skrevet mye om at hybridbiler har flere hestekrefter enn en standard diesel eller bensinbil, og at de reagerer raskere. A3 e-tron har mer enn nok kraft og aksellerasjon for mitt behov, så det er ikke mye mer å si om det. Bilen kjører stort sett lydløst på el, og man merker nesten ikke at farten øker. Så det er litt annerledes, men samtidig litt kjedelig.

Dashbord med display i Audi A3 e-tron

Innvendig er bilen veldig oversiktlig, og på dette displayet kan du styre hvordan modus du vil ha bilen i. Som her: kun elektrisk.

Fikk jeg godfølelsen? Ja, det vil jeg si. Det er en liten og nett bil, sporty og kul. Det er tysk kvalitet, og den opplevde kvaliteten er svært god. Mitt inntrykk er at hvis du kjøper en bil som dette så kan du føle trygghet, både for deg selv og dine passasjerer. Bilen er dessuten god på vinterføre.

For flere detaljer – les Grå men ingen Gråtass

+ Mye teknologi for pengene
+ Billig i forbruk
+ Valgbart kjøremodus

– Litt tamt å kjøre lydløs
– Krever mer service enn normalt
– Styrete med kabler, kontakter og planlegging av lading

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sikis izle 3. mai 2016 at 01:16

    excellent article.

    • Reply YvonneHansen 3. mai 2016 at 18:29

      Thank you 🙂

    Leave a Reply