Reise

Jentetur til den franske riviera

10. mai 2017

Forrige helg bestod av god mat og vin, latter og butikk-titting. Jeg har vært i Nice sammen med min søster og mor.

Det er snart tre år siden vi bestemte oss for å dra på tur sammen (opprinnelig en bursdagsgave). Det viktigste var å finne et sted for å få «jentetid», og at Nice ble destinasjonen var litt tilfeldig. Sekundært ville vi ha sol og varme, som ikke er uvanlig når vi nordboere reiser avgårde. Shopping, kafeer og restauranter er selvfølgelig også et must. Vi dro på torsdag formiddag og kom tilbake på søndag ettermiddag – og var egentlig forsynte da vi dro hjem.

Fargerik sykkel med blomster.

Random sykkel som stod utenfor en av butikkene i hovedgaten. Som du ser regnet det denne dagen – ganske grått og trist.

 

Utsikt fra hotellet hvor vi bodde.

Utsikt fra hotellet hvor vi bodde.

Værmessig fikk vi alt fra styrtregn, skydekket himmel og sol fra skyfri himmel. Matmessig prøvde vi alt fra burger på Hard Rock Cafe, blåskjell, småretter (som hummus, ost, brød, oliven, oljer), reker og chevre-salat.

Restauranten Rina

Mamma og søs på restauranten Rina. Her svinget vi innom hver dag.

Vi bodde på Hotel SAS Radisson, som absolutt er et ok hotell. Men det ligger litt lang unna bykjernen, så hvis vi noen gang reiser tilbake kommer vi til å velge et mer sentralt hotell.

Jeg vet ikke hvor mange butikker vi var innom, men minst halvparten av dem var skobutikker. Det var utrolig masse lekkert, men ingen av oss var i spesielt shoppingmodus. Karianne var på jakt etter et par hvite joggesko, men fant liksom ingen hun falt for. Selv hadde jeg lyst på sko med litt glitter og stas, men jeg har egentlig ikke plass til flere. Det er forresten ikke spesielt rimelig for verken sko eller klær i Nice…

Karianne, mamma og Yvonne.

Karianne (t.v), mamma og meg. Det var fantastisk vær og vi så ingen grunn til å stresse mot shopping-området…

 

Glass med Aperol Spitz.

Aperol Spitz – forfriskende drink. Ikke for søt…

En restaurant vi likte veldig godt var Rina. Her droppet vi innom alle tre dagene. Det var et enkelt men hyggelig sted, typisk fransk vil jeg si, med utrolig god mat og hyggelig betjening. Søs sjekket Rina på Trip Advisor, og det er tydelig at flere liker dette stedet. Den dagen da det plaskregnet ble det skapt et godt minne i hodet mitt. Det var overraskende koselig å sitte under restaurantteltet, nippe til rosévin og spise blåskjell i hvit kremsaus mens regnet plasket på taket over oss. Inni teltet hadde vi varmelamper og pledd, og vi fikk skravlet om alt mulig rart – og ledd masse 🙂

Yvonne på steinstrand

Vi dyppet tærne litt i havet, men ingen orket bade. SÅ varmt var det ikke.

 

Utstillingsvindu med sko

Fra vinduet til en av ekstremt mange skobutikker vi var innom.

Sist jeg var i Nice var på interrailtur for rundt 20 år siden. Det er en kjempekoselig by, men jeg må innrømme at Nice ikke er SPESIELT attraktiv. Det viktigste med denne turen var uansett selskapet, og vi ville hygget oss uansett hvor i verden ferden hadde gått 🙂

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.