Generelt

La musikken drive frem tenketid

18. mars 2017

Får du ekstra driv og fokus ved hjelp av musikk? Jeg blir ikke bare mer effektiv når jeg hører på musikk under trening, jeg får også viktig tenketid.

Yvonne - fornøyd med Bose headset

Nytt headset som anbefales på det sterkeste – gull å ha trådløst utstyr. Ser forresten ut som jeg har fått flekktyfus med dette filteret…

Jeg lytter som regel til musikk når jeg trener, jobber eller skriver blogg. Jeg blir ikke bare mer effektiv med musikk på ørene, men på trening får jeg også tenketid. Når jeg skal være helt ærlig så er denne tenketiden en vesentlig drivkraft til å komme seg på trening. Kanskje du også kan bruke dette for å komme deg i gang?

Yvonne - treningsrom

Fra treningsrommet SunWing i Arguineguin. Selvfølgelig med propper i ørene (Beats by Dr. Dre).

Jeg leste en gang at det å være avhengig av musikk når du trener er en svakhet. Det irriterer meg litt at jeg ikke finner igjen saken hvor jeg leste det, for jeg har tenkt mye på det – kan det stemme? Hvis du googler «trening og musikk» får du hovedsakelig opp positive artikler om temaet, og som stadfester at du øker din prestasjon hvis du hører på musikk som fenger deg. Dette er også min erfaring. Samtidig innser jeg at det i visse tilfeller er et problem om det kun er musikken som drar deg fremover. Blir litt vanskelig om du driver med triathlon for eksempel? Det finnes sikkert vanntett utstyr, men ser for meg at det er en stor hindring.

Yvonne på t-banen

På t-banen, på tur til jobb – 6.15 på morningen. Bildet var tatt en dag det var veldig KALDT. Trøtt som fy, men litt musikk hjelper.

For min egen del er det INGEN tvil om at musikken spiller en stor rolle når jeg trener. Det gjelder å huske ørepluggene når man skal trene, for jeg har flere ganger mistet futt og energi når jeg jogger på tredemølla med kjedelig musikk fra treningssenteret og miljølyder i bakgrunnen. Treningen funker best hvis jeg stenger meg borte fra omverden, med favorittmusikken på ørene. Man blir mer konsentrert på øvelsene, og mer effektiv. Selv en dag hvor jeg føler meg slapp og energiløs, så klarer jeg ved hjelp av musikken å hente frem kraft fra noen hemmelige energilagre i kroppen.

Så er det den andre faktoren ved å høre på musikk, nemlig tenketid. Da jeg studerte EMBA (Executive MBA) husker jeg en foreleser (Tor Wallin) snakke om hvor viktig det er å sette av tid til å kun tenke – og det er jeg veldig enig i. Du tenker sikkert ikke på det, men du får gjerne litt tenketid når du eksempelvis farter rundt alene (bil, buss etc.) eller når du sitter alene på et venterom. Det anbefales spesielt at ledere tar seg tid til å ha tenketid. For de fleste går hverdagen i 120, og det lønner seg å ta seg tid til å reflektere. Ta et avbrekk fra omverden for å fokusere på nøyaktig det du vil. Det er på et vis balsam for sjelen.

Det er spesielt når jeg jogger (på tredemøllen) jeg nyter slik tid. Selv ender jeg ofte med å tenke på alt det fantastiske jeg skal får gjort, jeg lader opp en syk mengde energi! Jeg kommer på saker jeg kan blogge om, hva mer jeg kan utrette på jobb, ideer til hva som kan pusses opp hjemme, hva jeg kan gründe frem – det er ikke grenser. Annenhver setning jeg tenker har et knyttneve-ikon bak. Når jeg er ferdig å trene og tar av meg headsettet, så lander jeg i den realistiske verden, og innser at jeg til tider gjør meg selv sliten. Jeg tenker at, tja – hvis jeg får utført én av tankene jeg hadde så får jeg være fornøyd 🙂

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.