Reise

La deg forelske i Florida Keys

22. februar 2017

Fra tid til annen står jeg med stjerner i øynene foran det store kartet i stua hjemme. Det er mange eksotiske steder jeg gjerne skulle besøkt. Den smale streken av øyer nedover Florida Keys, som strekker seg ut i Mexicogolfen har alltid fasinert meg. Nå har jeg endelig fått en smakebit av dette fantastiske stedet!

Bahia Honda State Resort, på øya Big Pine Key.

Bahia Honda State Resort, på øya Big Pine Key. Langt der borte skimter du meg selv, som ikke ville vasse lengre ut på grunn av korallrevene (de mørke områdene).

Jeg har tjaset om disse øyene til samboeren min lenge, men han mente det ville være for langt å kjøre for Leander. Da vi bestilte turen til Florida ble vi likevel enige om at vi måtte komme oss hit, bare stanse regelmessig. Roger var kartleser (vi hadde en vrien GPS), jeg var sjåfør og i baksetet satt en kar på snart fem – som var en solstråle hele veien.

Leander på Bahia Honda State Resort.

Med bøtte og spade kan en pjokk kose seg lenge her.

Leander med sin koseugle, Island Grill, Islamorada.

Leander var så rolig og tålmodig under hele turen til Key West. Her hadde vi en pause, ved Island Grill, Islamorada. Vi delte en Key Lime Pai (porsjonene er som kjent STORE i USA). Veldig frisk og god kake.

Hvis du ser på kartet er det nesten utrolig at det er mulig å kjøre hele veien ned til Key West. Jeg så for meg at vi ville kjøre med stranda et par meter unna på hver side. Hehe, riktig så smalt var det ikke – amerikanerne liker dessuten brede og fine veier 🙂 Men det er mulig å stanse flere steder, gå noen få meter, tråkke beina i sand og vann, ta noen bilder og kjøre videre.

Kart - Florida Keys

Florida Keys. Jeg har pilet ut de øyene vi brukte tid på. Kilde: Google Maps

Hele kjøreturen var en fantastisk opplevelse, med et vell av øyer å utforske. Du ser absolutt flotte strender, men hvis du skal oppleve det genuine av Florida Keys må du bort fra hovedveien. Om du velger høyre eller venstre er stort sett det samme – du vil stort sett bli overrumplet over hvor vakkert det er uansett hvilken side du velger. Når du kjører langs veien vil du på de fleste av øyene se palmer, små hus, butikker, massevis av båter (og biler) som står klare til utleie og salg, men du ser ikke nødvendigvis strendene og selve kystlinjen. Som nevnt, nesten uansett hvor du velger å svinge av hovedveien så vil du finne fantastiske strender og områder. Husene her nede er også en fryd for øyet, og det er forståelig hvorfor kaksene har bygget sine ferieparadis her. Det er rett og slett nydelig!

Strand

Her er stranda på Bahia Honda State Park som vender mot Mexicogolfen.

Vi hadde en klar plan om hvor vi skulle stanse, og Bahia Honda State Park på Big Pine Key var et av stedene. Her finner du en langgrunn strand som er fantastisk for spesielt yngre barn, og som vender mot Atlanterhavet. På andre siden av Bahia Honda State Park finnes en strand med litt dypere vann og bølger, som vender mot Mexicogolfen. Jeg er såpass barnslig at jeg synes det var topp å ha dyppet meg i Mexicogolfen, for det har jeg aldri gjort før. Vi sørget for at alle hadde rikelig med solkrem – for «burn time» var ifølge værvarsel 10 minutter – så passe sterk sol!

På kjøretur over en bru.

Forvent å kjøre over en del bruer. Veiene er fine og brede stort sett hele veien. Her var det smalt…

Vi kjørte grytidlig på morgenen, og da vi kom frem til Key West var klokka rundt 16. Key West er den mest kjente øya, med desidert mest liv og røre. Her er mange muligheter med tanke på restauranter, shopping eller hva du måtte interessere deg for. Vi hadde hotell rett ved den populære stranda Smathers Beach, som vender mot Atlanterhavet.

Sheraton Hotel, Key West.

Sheraton Hotel. Key West. Vi bodde bare her en natt, skulle gjerne vært der lengre. Vi betalte over 3000 kroner for en natt, så ganske stive priser.

Leander og Yvonne

På tur til stranda (Smathers Beach) for å bade litt.

 

Strand, hav og palmer

Her ved Smathers Beach, og som du ser begynner det å nærme seg solnedgang.

Vi fikk badet litt før vi gjorde oss klare til å se solnedgangen på Mallory Square. Forvent deg å finne MANGE andre som vil se sola senke seg ned i vannet… en flott seanse. Mallory Square og ikke minst hovedgaten Duval Street er et must å utforske etter solnedgang. Her myldrer det av liv, og det er mange flotte restauranter og butikker som er verdt å besøke. Ikke bare på Key West, men hele Florida Keys finner du pastellfarger på bygningene som gir en unik sommerstemning.

Klovnekunster på Mallory Square.

Det er hyggelig å tusle rundt på Mallory Square – både før og etter solnedgang.

Jeg fikk litt dårlig plassering, med litt fugler og kai i forgrunnen. Men bildene ble likevel ikke så verst…

Duval Street.

På kveldstid myldrer det av liv i hovedgaten Duval Street.

Duval Street

Legger til et bilde til av Duval Street. Det er fullt av slike koselige gater i hele Florida, by the way. For eksempel Atlantic Avenue i Delray og Las Olas i Fort Lauderdale.

Hard Rock Café.

Vi tok en matbit på Hard Rock Café. Veldig hyggelig sted (selv om musikken var litt masete).

Som du sikkert vet hadde Ernest Hemingway hus på Key West, som i dag er omgjort til museum. Vi brukte bare to dager på hele denne turen til Key West, så jeg gikk kun forbi huset og knipset noen bilder. Jeg som har engelsk mellomfag med fordypning i amerikansk historie burde sikkert være veldig opptatt av Ernest Hemingway som jeg har lest mye av og lært mye om. Det holdt likevel å se hvor han holdt til, og knipse noen bilder av området.

Hjemmet til Ernest Hemingway på Key West.

Hjemmet til Ernest Hemingway på Key West.

 

Rasteplass ved stranda.

Her er et tilfeldig sted vi stanset (rett ved Sevel Mile bridge), og fikk en fantastisk strand for oss selv. Det er så mange slike steder nedover Florida Keys.

Leander på skuldrene til Yvonne

Ingen grunn til ikke å være blid og fornøyd her 🙂

På tur hjem stanset vi på øya Islamorada for å bruke noen timer på Theater of the Sea. Her så vi på mange forskjellige dyr – en kjempemorsom opplevelse for spesielt Leander. Han har aldri sett delfiner eller havskilpadder før, og var veldig stolt etter at han fikk holde en papegøye. Det var noen fine timer vi fikk der, men det var for så vidt ikke en unik opplevelse. Seaworld i Orlando eller Miami Sequarium er nok mange hakk mer imponerende, men sjarmen med Teater of the Seas var nettopp at det var et lite og mer intimt sted.

Inngangen til Theater of the Sea.

Mye morsomt å oppleve på dette stedet.

Key Largo er den første øya du kommer til, og den siste vi utforsket før vi kjørte hjem. Vi fikk muligheten til å besøke en nordmann som har hus i et kjempestort lukket område på øya – Ocean Reef Club. Dette stedet er ikke for Hvermansen, du skal være relativt godt bemidlet for å kunne kjøpe hus her. Hvis jeg vinner 40 millioner kroner i lotto så er jeg fortsatt ikke i nærheten av å kunne kjøpe hus her. Det vil si, jeg hadde kanskje fått et hus til denne summen, men jeg hadde sannsynligvis ikke hatt råd til å drifte det. Her finnes fantastiske golfbaner, restaurantområder, fantastiske stand- og bassengområder, skoler, shopping og alt mulig annet du kan trenge (hvis du har penger vel og merke). Det var fantastisk å få oppleve et slikt sted og en slik gjestfrihet.

Bassengområde.

Her er fra basseng-området i Ocean Reef Club – et fantastisk lukket område på Key Largo. Det var litt tilfeldig at vi fikk mulighet til å besøke dette stedet.

Palmer og solsenger

Et siste bilde fra dette flotte området – Ocean Reef Club.

Min oppsummering av dette er, hvis du noen gang får muligheten til å dra til Florida Keys er det ingenting å gruble på. Just do it – selv om det bare er for et par dager. Det er et lite underverk på jord 🙂

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.