Bil og motor Reise

Gå for drømmeturen med en Dreamliner

8. februar 2017

Reiser du med Dreamliner er oddsene for en god feriestart på din side. I hvert fall om du har en liten fly-nerd i deg.

I Norge fikk Boeing 787 (som flyet strengt tatt heter) mye oppmerksomhet som følge av at Norwegian var tidlig ute med å bestille et stort knippe av dem. Ikke bare var det stas med moderne fly, men det var en genial mulighet til å reise direkte til eksotiske destinasjoner. Som for eksempel Oslo-Fort Lauderdale som jeg nå har sjekket ut selv.

Motor

Alle de andre bildene har filter, men ikke dette. Vinduet i seg selv har riktignok filter, men se så flott lys.

Det er dog ikke første gangen jeg har kjørt med Boeing 787 Dreamliner. I forbindelse med to jobbturer til Montreal og Toronto i Canada var det nettopp dette flyet British Airways brukte. Første gang, da jeg hadde mellomlandet på Heathrow og funnet gate til Toronto, ble jeg stående og granske flyet fra terminalen. Jeg syntes vinduene i cockpit var litt annerledes, og jeg måtte google frem bilde av Dreamliner for å sammenligne. I min barnslige iver måtte jeg ringe til samboeren og fortelle at jeg skulle fly med Dreamliner!

Norwegians Boeing 787 Dreamliner

Et av Norwegians 12 Boeing 787 Dreamliner.

Jeg vet ikke hva det er med fly, men de har alltid fasinert meg. Da jeg studerte journalistikk og hadde praksis i feature og reportasje så valgte jeg blant annet å bli med en flystudent og flylærer i et lite Cessna-fly. Vi fløy blant annet i utkanten av Svartisen, og jeg fikk noen fantastiske bilder (og jeg tar meg i å tenke på hvor disse nå er?). Jeg skrev også et miljøportrett om livet som stuer, og fløy rundt en halv dag sammen med en dedikert stuer fra SAS. Da lærte jeg mange snedige detaljer om fly. For eksempel hvor farlig det er å stå nært en motor som slås på og hvor dyre noen av metalldelene på flyet er. At flyet består av en sammenhengende stor vinge som går tvers gjennom flyet er også betryggende. Så når jeg tenker tilbake er det vel ingen tvil om at jeg er fasinert av disse skapningene.

Norwegians 12 Boeing 787 Dreamliner - vindu i fokus.

På tur inn i flyet…

Når jeg først skriver om fly så må jeg innrømme at det er A380 som virkelig fasinerer meg. Jeg skrev om det flyet i et fagblad for en haug med år siden, og håper jeg får muligheten til å ta denne double deckeren i nærmeste fremtid.

Leander og Yvonne på rad 7

Leander fant seg tilrette med iPaden allerede før vi var i lufta.

Så – hvordan var opplevelsen med flyturen til Orlando tenker du kanskje? Hvorfor er oddsene bedre med et slikt fly kontra et annet? Salgsargumentene til Boeing er at dette er et fly med bedre klima i kabinen, det vil si at du reduserer symptomene på jetlag – som gjerne er hodepine og muskelsmerter. Hvis du er opptatt av miljøet så er det kjekt å vite at dette flyet har 20 prosent lavere utslipp enn andre fly.

Liten flaske prosecco og plastglass.

Prosecco for å feire at ferien er i gang 🙂

Mine egne argumenter er simpelthen at det er relativt god plass med billigste billett, setene er romslige og behagelige. Det er store vinduer som gir fantastisk fint lys, og en god opplevelse. Jetlag er jeg vanligvis ikke plaget med, utenom normalt ubehag rundt endring av tidsrytme – men min erfaring er at klima om bord i flyet er veldig bra. Det beste av alt er at det er mindre «mas» fra kabinpersonellet. Som regel har flyvertene rutiner hvor de kommer med sine traller for å dele ut mat, selge taxfree-varer eller skrapelodd, eller salg til andre veldedige formål.

Leander koser seg på flyturen.

Det er en fryd å reise med denne gutten. Han klagde ikke en eneste gang på alle timene i flyet. Det eneste han ikke liker er lyden av toalettet som skyller ned. Det har han vært skeptisk til siden han var bebis.

Entertainment- og salgsplattformen til Norwegian er genial fordi du kan bestille og betale alt fra stolsetet – og servitøren/ flyverten kommer til deg med nøyaktig det du bestilte. Dermed blir du ikke forstyrret i tide og utide, for alle bestillinger foregår i ro og mak – når det passer deg selv. At det kan bli en dyr fornøyelse om du legger inn en tab og bestiller i tide og utide er en annen sak. I motsetning til British Airways, KLM eller andre store selskap så må du betale (50 kr. per stk.) for å få et teppe eller øreplugger, men da har du sannsynligvis betalt en del flere tusenlapper for billetten også.

Nå har vi vel fremme ved Boynton Beach, og har mye spennende å se frem til. Skal forsøke å dele litt bilder og inntrykk – så stay tuned 🙂

Litt mer informasjon

Info fra Boeings hjemmesider

Fakta og historie fra Norwegian

Nyhet fra Reuters – fly non-stop London – Perth (med Dreamliner)

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.