Generelt Reise

På konferanse i syklistenes land

12. november 2016

Første dag på jobb etter en ukes ferie på Gran Canaria satt jeg med nesen begravd i alle mailer som skulle følges opp. Plutselig tikket det inn en mail fra en kar med navn Janus Boye, som spurte om Spania hadde vært bra og om jeg kunne tenkt meg å holde et innlegg på en konferanse i Århus.

Jeg kjenner ikke Janus Boye, men har sett navnet hans rundt forbi. Etter litt research så jeg at J. Boye Århus er en internasjonal konferanse med mål å samle digitale ledere. Listen over foreleserne kom fra anerkjente selskap i Danmark, Tyskland, Sverige, UK, Finland, USA, Frankrike og Nederland. Det var riktignok ikke mange nordmenn på listen over forelesere, så de ville vel ha en nordmann med «digital» i tittelen. Norge er et lite land,  men det er likevel hyggelig å være den som blir lagt merke til. Ved hjelp av sosiale medier blir verden mindre – og vi har alle sjansen til å synliggjøre oss selv om vi vil. Jeg bestemte meg for å takke ja til tilbudet.

Sykler

Det er lenge siden jeg var i Danmark sist, og det slo meg atter en gang hvor fasinerende det er med alle de danske syklister .

Jeg hadde lyst å blogge litt om konferansen i forkant og kanskje underveis, men det ble for knapt med tid. Fokus ble dermed å forberede temaet for et av parallellseminarene jeg skulle snakke på – nemlig social selling. I forkant av konferansen brukte jeg mye tid på å koke ned informasjonen og erfaringene knyttet til konseptet. Det krever uten tvil ekstra innsats å snakke og forklare på engelsk, men noen utfordringer skal man ha. Litt av hensikten med arrangementet er å skape engasjement og debatt – og det kom både spørsmål og kommentarer. Jeg fikk dessuten vist et par konkrete tips som gjengen i rommet ikke hadde prøvd før (social selling index -og avansert søk på LinkedIn), så det var morsomt. Jeg har fått resultatet av evalueringen, og er veldig godt fornøyd.

Bilde fra websiden til J. Boye.

Jeg har dessverre ingen bilder fra min egen presentasjon, men ovenfor er litt info fra konferansens websider.

Dette ble en konferanse hvor jeg kunne bidra til at andre fikk faglig påfyll, samtidig som jeg fikk lære fra andre. Det er berikende å møte andre mennesker som en kan dele faglige problemstillinger med, ikke bare gjennom dagen, men også over en matbit og litt vin på kvelden. Denne gang var programmet fylt til randen, så det var liten tid til å utforske Århus eller de nærliggende shoppingsentre. Men det som er minst like deilig er egentiden på hotellrommet, som å ta en varm dusj og deretter krype under en stor dyne sammen med mange tykke puter for å se på CNN eller BBC – det er fantastisk! Eller det å starte dagen med en runde på treningsrommet, ta en dusj og spise frokost fra en buffet som bugner av sunn og fersk mat, og ikke minst lukten av nytraktet kaffe.

 

Tekst og bilde fra nettsidene J. Boye.

Ovenfor er en liten beskrivelse av hva som var tema for innlegget mitt.

Sist uke var jeg i Sverige hvor jeg holdt et innlegg om digitalisering – forhåpentligvis kommer jeg med innlegg om dette i løpet av uken 🙂

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.