Bil og motor Reise

Leiebil uten symaskinmotor

3. oktober 2016

Ferien er booket og du er på jakt etter en godt egnet leiebil, som gjerne kan være litt lekker! Etter å ha sjekket priser nøye, ender du litt motvillig opp med en bil i «Golf-størrelsen». Vel vitende om at du som regel aldri får en VW Golf, men en liten ert av en bil – gjerne med symaskinmotor som hviner høyt når du kommer i 90 kilometer på motorveien på høyeste gir.

Vet ikke om du kjenner deg igjen i dette, men det har vært vårt tilfelle x antall ganger nå. Spesielt på Gran Canaria har vi endt opp med bittesmå biler som nærmest hopper og ristet når vi kommer opp i fartsgrensa på motorveien. Ikke særlig komfortabelt, og føles heller ikke særlig trafikksikkert. Denne gang slapp vi heldigvis unna!

Mini Clubman

Denne gang oppraderte vi til Fun Class og fikk Mini Clubman, en perfekt bil for Gran Canaria.

Vi har hovedsakelig brukt Avis når vi har vært på Gran Canaria, fordi standard forsikring på deres biler har vært bedre enn på Hertz. Det som er ulempen med Avis er at du betaler ganske mye for en barnestol – omtrent 700 kroner (halvparten av hva bilen selve koster i dette tilfellet …). Den simpleste bilen har vi betalt nærmere 1500 kroner for, hvor egenandel på forsikringen har vært rundt 800 kroner.

Mini Clubman

Mini Clubman her parkert i nærheten av hotellet – Sunwing Arguineguin.

Men det lønner seg virkelig å sjekke priser og vilkår hver gang du reiser, for det endrer seg stadig. Det beste er å bestille bil før du drar for å være sikret bil til en grei pris. Hvis du plutselig bestemmer deg for å leie når du er i utlandet er det bare å forhandle i vei på de bilene som er tilgjengelige.

Mini-logo lyser opp fra førerdøren.

Morsom detalj med lyslagt logo når førerdøren åpnes.

På siste tur til Gran Canaria valgte vi Hertz, for selv om vi oppgraderte både type bil og forsikring så betalte vi nesten det samme som vi har betalt for en dårligere løsning på Avis. Vi oppgraderte til Fun Class som resulterte i at vi fikk en Mini Clubman – til 1300 kroner. Vi oppgraderte forsikringen slik at vi ikke hadde noen egenandel ved skade, og dette kostet rundt 1000. Barnestolen koster ingenting på Hertz, så i sum betalte vi rundt 2300 kroner. Vi fikk en bil som var kompakt og fin å kjøre, i fartsgrensen på motorveien var det lite støy og vi fikk en god trygghetsfølelse. Bilen ser sporty ut, og er rett og slett bedre enn det meste annet jeg har hatt på Gran Canaria.

Leander og bilen Mini Clubman.

Mini var fornøyd med at vi fikk en bil som heter «Mini». Skikkelig posering her!

Gjennom årene har jeg prøvd diverse leiebiler andre steder, for eksempel Giulietta fra Alfa Romeo (Torrevieja i Spania), Tiguan fra VW (Montreal i Canada) en slags Jeep som jeg ikke husker navnet på (Lesvos i Hellas), Ford Explorer (gjennom 5 stater i USA), Solstice convertible fra Pontiac (San Fransisco, USA). Å leie bil er en fin mulighet til å prøve litt forskjellige biler 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.