Bil og motor Teknologi og digitalisering

Digitalt trygghetsvidunder på fire hjul

19. april 2016

Du har byttet til treningsutstyr, har fått musikken på plass via øreproppene, og hopper inn i bilen for å kjøre til treningssenteret. Bilen plukker automatisk opp spillelisten fra Spotify og vips er musikken på i bilen. Herlig!

Volvo V60 og Yvonne i landlige omgivelser.

Jeg har hatt med bilen på trening flere ganger – her i landlige omgivelser.

Avstanden til senteret er ikke lang, men tidsklemma er litt bedre å takle med en Volvo V60. Etter å ha jogget på mølla et par minutter slår tanken meg, låste jeg bilen? En ubehagelig tanke som de fleste har kjent – rett og slett #denfølelsen. Hadde vært verre om det var strykejernet som ikke var slått av, da måtte jeg kjørt hjem. Inntil noen finner opp en «internet of things» som fjernstyrer strykejernet. MEN, jeg har faktisk Volvo on call – en app som fjernstyrer bilen. Hopper av mølla og sjekker – jo, jeg har låst den 🙂

Volvo V60 og Yvonne i Oslo sentrum.

Fant adressen på telefonen og sendte den til bilens GPS, og vips var jeg der jeg skulle – i smørøyet av Oslo. (Foto: Katrine Lunke)

V60 og undertegnede i Bjørvika.

Bilen blender godt inn i den lille storbyen Oslo. (Foto: Katrine Lunke)

Noen plug-in hybrider er skrudd sammen slik at du blir ekstremt oppmerksom på ditt forbruk, og hvis du lar det gå for langt kan du nærmest bli trafikkfarlig fordi du stadig vekk bremser for å spare strøm. Det skjedde ikke for mitt vedkomne med denne bilen. Med til sammen 236 hestekrefter får du en kraftig motor (spesielt når du trykker på knappen Power), og jeg lover deg – man føler ikke trang til å bremse i tide og utide.

V60 og Yvonne på skogstur.

På en liten treningsrunde i Bøkeskogen i Larvik.

Jeg tok med bilen på langkjøring til vårt andre hjem i Larvik. Vi har en enebolig der nede, så det blir en del farting dit i helgene. Selv om veiene nedover Vestfold har blitt nydelige, så er det mange gærninger i trafikken. Trygget er viktig, et ord som nærmest er synonymt med Volvo. Skulle man komme ut for en nødsituasjon så er det både SOS-knapp i bilen og veihjelp på appen. Heldigvis var ikke dette noe jeg fikk bruk for.

V60 og undertegnede i Dåpanveien.

Utenfor huset vårt i Larvik. Vi er på tur i en barnebursdag i Sandefjord.

Det jeg dog fikk utforsket var den litt avanserte funksjonen cruise control. Det er ganske behagelig å stille inn ønsket fart, og se at bilen deretter fikser mesteparten selv. Bilen bremser opp når du nærmer deg kjøretøyet foran, den øker hastigheten når hinderet foran forsvinner. Det er første steg av en selvkjørende bil. Du har hånden på rattet, bokstavelig talt, ellers gjør bilen jobben. Det er utrolig herlig å kjøre langt på denne måten. Eneste ankepunkt er at jeg mistenker bilen bruker mer drivstoff med cruise control – og det har jeg lagt merke på andre biler også.

Yvonne og bilen utenfor bensinstasjon.

Fredags ettermiddag, rett fra jobb og til Larvik. Her har vi en pause ved «By the way» langs E-18. Bilen er skitten etter mange dager med regn 🙂

Til daglig jobber jeg på Majorstuen, og holder meg unna Bjørvika så best jeg kan, haha. Ikke fordi KPMGs «konkurrenter» er der, men fordi jeg synes trafikken er kaotisk der nede. Så da jeg skulle få knipset et par bilder i Bjørvikas bakgater surfet jeg opp adressen på telefonen, og sendte den rett til bilens GPS. Dårlig tid som jeg hadde var det perfekt at alt var plottet inn i bilen, så jeg kunne hoppe inn og kjøre strake vegen frem til målet.

Morra mi har Volvo, og stebroren min selger Volvo i Nord-Norge – så jeg burde hatt en forkjærlighet for dette bilmerket. Det har jeg absolutt ikke hatt, men jeg ser nå med litt nye øyne på Volvo. Respekt!

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.