Kroppen

Er du en Wonderboy eller svetter du?

7. april 2016

Du skal holde en presentasjon for ledergruppen, og like før du skal i ilden ser du svettemerkene i den lyseblå skjorta har vokst seg store som kuvert-tallerkener. Du slenger på deg dressjakken og forsøker å fokusere!

Hehe, litt fiksjon innledningsvis, men jeg er sikker på det er mange som har opplevd noe lignende. Hvis du har lest Wonderboy av Henrik Langeland husker du kanskje en litt motsatt scene. Hovedpersonen Christian von der Hall skal gjøre en viktig presentasjon, og han er veldig fornøyd når han halvveis i presentasjonen tar av seg dressjakken uten å ha et snev av svettemerker.

Aluminiumklorid NAF, en roll-on mot sterk svette

Ganske kjip emballasje, men det er kanskje en grunn til det.

Andre er ikke riktig så heldig, og kan begynne å svette uten noen som helst grunn. I påsken nevnte jeg for min mor at det er visse klær jeg styrer unna fordi de nærmest trigger til svetting og svært synlige merker. Lyse skjorter og silkeaktige stoffer er ofte et problem, og mange fine klær henger ubrukt i skapet fordi jeg ser på dem om morgenen og tenker «den der blir et problem».

Moren min tipset om noe som kalles Aluminiumklorid NAF, et produkt med emballasje som er like sjarmerende som en muggost. Ærlig talt hadde jeg vel ikke veldig tro på denne roll-on saken, men som kjent skal en ikke skue hunden på hårene. Nå har jeg prøvd Aluminiumklorid NAF i 2 uker, og det funker som bare det! De siste dagene og ukene har jeg brukt klær som har hengt nesten ubrukt i skapet, og har fått litt flere plagg å veksle mellom uten å ha kjøpt noe nytt 🙂 Fabelaktig!

Yvonne i oransje kjole

Denne kjolen har et silkeaktig stoff jeg normalt sett styrer unna. Nå kan jeg bruke den. (Foto: Katrine Lunke)

Først tenkte jeg, «hvorfor pimper de ikke opp emballasjen»? Da hadde de garantert solgt flere. Dette er et reseptfritt produkt, men når du leser bruksanvisningen skjønner du at dette er et sterkt botemiddel. Dermed tenkte jeg det var smart å sjekke med en farmasøyt hvorvidt dette er et vidundermiddel, eller om det faktisk er noe en bør være oppmerksom på.

Edly Lund på Apotek 1 i Sandvika ble ganske streng i stemmen da jeg spurte om Aluminiumklorid.

– Hvis vi ser litt tilbake i tid var Aluminiumklorid det siste som ble prøvd før man gjorde en operasjon. Det pågår i dag en diskusjon om hvorvidt vi skal bruke aluminium. Noen mener dette kan være et kreftfremkallende middel, spesielt for brystkreft, og spesielt om en er disponert for det, sier hun.

Lund anbefaler aldri dette produktet til unge jenter som gjerne vil ha et effektivt middel mot svette, men oppfordrer heller til Stop24 eller produkter fra Vichy.

Jeg fortalte henne at jeg har prøvd det rundt 3 ganger, og at dette problemet er ute av verden. Moren min prøvde dette noen runder for flere år siden, og har ikke trengt det siden.

– Da har produktet fungert som det skal, sier Lund og kommer med følgende oppfordring for dem som ønsker å prøve dette.

– Sørg for at du er helt tørr under armen når du tar det på. Følg bruksanvisningen, og bruk det for enhver pris ikke over lang tid, sier hun.

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.