Trening

Ikke tren på deg sidepølser

5. januar 2016

Mange er glade i å trene magemusklene, og det er sikkert stor stas å se kulene markere seg. Men det som er verdt å tenke på, spesielt for jenter, er at magemusklene og sidene av magen vokser utover når de belastes hardt. I verste fall trener du på deg en liten pølse rundt midjene.

 

hjemmetrening-magemuskler-768px

Jeg tok noen rotasjons-øvelser med vaskekosten før jeg dro på trening i går. Fullt mulig å knuse fettceller hjemme også!

Jeg hadde nylig en samtale med Roar Innlagen om nettopp trening av magemusklene, og han forklarte at han bevisst har satt opp veldig enkle mageøvelser på treningsprogrammet mitt. Hver gang jeg trener skal jeg ta 15 x 3 situps og 50 x 3 rotasjoner med stokk. Tanken bak å rotere med stokk er at du knuser fettcellene rundt midjen slik at du blir smalere. Kanskje Roar øyner en fare for at jeg anlegger meg en skikkelig knallhard bilring rundt midja – lol!

Selv om alle er født med samme utgangspunkt, så er som kjent kropper ganske forskjellige. Men ifølge Roar får magemusklene mye trening med veldig mange andre øvelser, og han mener det strengt tatt er unødvendig å kjøre egene treningsøkter for denne muskelgruppen. De fleste har flotte magemuskler, men de er kanskje kamuflert av litt fett. Så spiser og trener du riktig så vil fettet forsvinne fra magen, og de flotte rutene vil blottlegge seg.

Jeg er så heldig at jeg kan trene to steder <3 På Spenst i Lommedalen i ukedagene og ved Roars Gym i helgene. Da jeg var på trening i Lommedalen i går snakket jeg med Curtis, en usannsynlig flink instruktør som jeg håper å skrive om ved en senere anledning!

Uansett, jeg snakket i går med Curtis om nettopp magemuskler. Han understreket at folk burde være oppmerksomme på at for voldsom belastning av vekter for å trene sidemusklene i noen tilfeller har ført til skiveutglidning i ryggen. Så i verste fall kan du trene på deg et prolaps i tillegg til sidepølser. MEN – det er 2016 nå, og nye muligheter – så ingen grunn til å være pessimistisk. Tren og vær glad, og ikke minst – godt nytt år 🙂

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.