Artikler Bil og motor

Stasjonsvogn som spiller på følelser

10. desember 2015

– De som velger denne bilen er design-orienterte og velger bil basert på følelse, sier Christoffer Nøkleby, kommunikasjonsdirektør ved Mercedes-Benz Norge.

Vi snakker om erkebrukeren til CLA Shooting Brake. Bilen har fått ekstremt mye oppmerksomhet, og kanskje er det kløktige PR-mennesker som har sørget for at bilen omtales som «verdens vakreste stasjonsvogn».

Bilens front... (Foto: Yvonne Hansen)

Bilens front med en grill som minner om en diamant.

– Selv om mange velger bilen basert på følelse, så merker de fort at dette likevel er en veldig praktisk bil. I tillegg er den forholdsvis rimelig, med god plass, forteller Nøkleby.

Shooting Brake høres fancy ut, men er rett og slett et annet begrep for stasjonsvogn.
– Fronten er sintere og mer aggressiv, så alt fra gamle damer til tøffe gutter snur seg etter den. Det folk liker i tillegg til designet er at bilen er ungdommelig og sporty, forteller Nøkleby.

Bilens bakende... (Foto: Yvonne Hansen)

Bilens bakende er nok det som er mest spesielt med bilen.

Designernes hensikt har vært å skape skarpe konturer og sensasjonelle overflater. Dørene har for eksempel detaljer som vinduer uten rammer, noe som gir en cabriolet-aktig følelse. Grillen er videre utformet som en diamant. Bilen leveres i med dieselmotor i to ulike størrelser, eller bensinmotor i fire ulike størrelser. Du kan få alt fra en helt normal CLA med 122 hestekrefter til et råskinn på nærmere 400 hestekrefter.

Hvis du lurer på om Mercedes-Benz har spesielle fordeler sammenlignet med andre bilforhandlere, så er lising et tips.
– Akkurat nå har vi gode lising-avtaler, og det er noe vi kjører kampanjer på for tiden, sier kommunikasjonsdirektøren.

Hvor raskt får kunden bil når de har bestemt seg for å kjøpe?
– Det avhenger av ulike faktorer. Biler som CLA Shooting Break finnes på lager i Norge, og da kan den leveres på en til 1,5 måned. Så lenge man velger noe vanlig går det raskt. Ønsker man en bil med spesielle detaljer så kan det ta to til tre måneder, forteller Nøkleby.

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.