Kosthold Trening

Spiseplanen slår sprekker

8. desember 2015

Utfordringer med en diett, spiseplan eller hva du vil kalle det – er at den slår sprekker. For min del står det egentlig ikke på viljestyrke, men at hverdagen ikke passer inn med planen.

Denne høsten har jeg vært på konferanser, seminarer og arrangementer stort sett hver uke, noe som er utfordrende for diettens del. Det er fantastisk med faglig påfyll og mingling, men matmessig passer det dårlig.

Klar til trening.

Matplanen sprekker tidt og ofte, men det er bare å piske seg videre. Klar for trening her!

Jeg har inntrykk av at de fleste for tiden har fokus på sunnere bevertning, men det er lite knekkebrød med kyllingfileter, havregryn og ren fisk som serveres. Og bra er egentlig det. For de fleste liker å kose seg litt når de en sjelden gang deltar på konferanse. Det er ganske deilig med bugnende buffeter.

Og når du er på konferanse om bord på Hurtigruten er det vanskelig å skaffe seg annen mat enn det man får servert. Så da sprekker planen fra tid til annen, og sånn er det bare. Det eneste en kan gjøre med det er å ikke la det skli mer ut enn vanlig, men så raskt som mulig pense seg inn på riktig mat igjen.

En annen utfordring jeg personlig har, er at jeg rett og slett glemmer å spise det jeg skal. Første måltid er som regel greit, men måltidet mellom frokost og lunsj (et knekkebrød med en halv pakke kjøttpålegg) er litt kinkig. Full fart på jobb gjør at tiden flyr, og det nærmer seg lunsj før jeg får sukk for meg.

For deg som virkelig har et hårete mål, som å stille i en fitness-konkurranse, så holder ikke kommentarene mine mål. Du må selvsagt være mer strukturert enn som så. Du hadde garantert tatt med deg mat på Hurtigruten, satt alarm på telefonen for å spise til riktig tid på jobb og holdt deg langt unna kakebordene.

Dette var en liten status på mine erfaringer knyttet til dietten. Jeg holder fortsatt på, og merker at kroppen har blitt strammere. Jeg angrer litt på at jeg ikke har veid meg hos Roar, da ville det vært lettere å holde kontroll på fett og muskelmasse og sånt. Men vi får se hva som skjer over nyttår, kanskje jeg da kan begynne å veie meg hver lørdag slik han anbefaler.

Ha en fortsatt fin dag og uke 🙂

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.