Artikler Trening

Mr. Diet – still going strong

18. oktober 2015

Drømmer du om en veltrent kropp? Har du et hårete treningsmål? Om du tar du turen til Larvik, tusler opp en av byens bratte bakker, stikker nesen inn i et smug og åpner døren til noe som kunne vært en garasje – men som er et gym – da har du kommet en som kan hjelpe deg. Mr. Diet.

Roar har vært hoveddommer og meddommer i en rekke fitness- og kroppsbygger-konkurranser, både nasjonalt og internasjonalt – og har et enormt nettverk. Han mener det er store kulturforskjeller mellom Norge og andre land.
– I andre land er det bedre samhold og kameratskap enn i Norge. Hvis en kar står der uten hjelp til å smøre inn brunkremen, så står andre og skuler og tenker «han får klare seg sjøl». I utlandet er det bedre samhold, og i en slik situasjon ville noen straks tilbydd seg å hjelpe. Kroppsbygging og fitness er på mange måter en ego-tripp sport, sier han.

Roar Innlagen, Roars gym

Innlagen er en utrolig hyggelig fyr, en veteran innen kroppsbygging. Han liker å se at andre lykkes med sine mål.

Eksplosiv økning

Antall klasser innen kroppskonkurranser har mangedoblet seg siden slutten av 80-tallet til i dag. Han setter det hele litt på spissen når han oppsummerer dagens situasjon.
– Noen av konkurransene, som Men’s Physique er nesten en missekonkurranse – bare for gutter. Du kan se for deg litt macho beach boys, med shorts til knærne. Strengt tatt trenger de ikke trene beina særlig, hovedsakelig overkroppen. I bikiniklassen for jenter er det bare å ta på en bikini og stille opp, så lenge du ser bra ut. Det er veldig vanskelig å være dommer i disse konkurransene, for alle er like slanke og ser veldig like ut. Hvis dommeren liker brunetter bedre enn blondiner så har brunettene en stor fordel, sier han og ler.

Roar Innlagen, Roars gym

Roar både i for- og bakgrunnen.

Lang merittliste

Roar Innlagen har en lang merittliste når det kommer til hårete mål. Som 24-åring ble han innlagt på sykehus etter hjerteinfarkt og hjertestans, og han fikk beskjed om at tiden med hard vekttrening var over. Etter et langt sykehusopphold kom han hjem, og seks måneder etter stilte han til bodybuilder-konkurranse.
– Legene sa jeg ikke kunne trene hardt igjen, men jeg var fast bestemt på å bygge meg opp igjen, forteller han.

Kjedsomt i lengden, men mange av de som trenger har følger mottoet "Sov, spis, tren, gjenta".

Kjedelig i lengden, men de som får best utbytte av trening følger mottoet som henger på veggen: «Sov, spis, tren, gjenta»

99 prosent genetikk

Gjennom årene har Roar stilt til konkurranser 15-20 ganger. Interessen for bodybuilding har vært stor, men han skjønte raskt at dette ikke ville bli en karrierevei.
– På verdensnivå er det kanskje 10-15 personer som kan leve av dette. 99 prosent av det å bli bodybuilder består av genetikk. Noen bygger muskler bare de ser på vektene, men jeg var vel aldri der. Når det kommer til diett så er det likevel ikke mange som slår meg.

Mr. Diet

For mange herrens år siden, etter et intervju med et svensk fitness-magasin, ble Roar kalt for Mr. Diet for første gang. Og aliaset står fortsatt ved lag. Det kommer stadig folk innom Roars gym for å lære trenings- og diett-triks fra veteranen.

Roar Innlagen, Roars gym

Det minner om en garasje men er et gym. Dette er ikke et sted for deg som rynker fort på nesa.

Stay tuned – jeg kommer til å skrive mer om både Roar og studioet hans!

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.